Hriechy v rukavičkách o šťastí a pôžitku

27.10.2010 11:01

 

Mladý slovenský autor Marek Mittaš, zkladateľ nášho webu www.stastnyden.tk,  držiteľ literárnych cien doma aj v zahraničí, predstavil knižnú novinku Hriechy v rukavičkách. Zbierka dvadsiatich poviedok zatína do živého a predstavuje sviežu porciu súčasnej slovenskej literatúry.
 
Knihu Mareka Mittaša (vľavo) Hriechy v rukavičkách pokrstil výtvarník Roman Turcel a spisovateľka Olivia Olivieri.
Knihu Mareka Mittaša (vľavo) Hriechy v rukavičkách pokrstil výtvarník Roman Turcel a spisovateľka Olivia Olivieri.
Autor: Vladimír Vanek

 

 

Príbehy plné emócií odbaľujú svet z celofánu. Pozývajú na zvodnú cestu do panoptika pikantérií a erotiky, ktoré sa na prvý pohľad môžu tváriť ako bežný kolorit života.

Hriechy v rukavičkách predstavujú literatúru, ktorá na dnešnom knižnom trhu absentovala. Marek Mittaš ponúka spracovanie naozaj atraktívnych tém a kontroverzných pohľadov. Moderným jazykom a sviežim štýlom vykresľuje svet lákavého hriechu, vášní, skrytých túžob ľudí, odetých do luxusných rukavičiek spoločenskej konvencie.

Cez zdanlivo každodenné príbehy "bežných" ľudí rozvíja svoj rozprávačský talent v ľahkosti, vtipe a sebairónii. Nevyhýba sa milostným zápletkám, nepochopenej láske, ľudskej pretvárke aj napínavým exkurzom do mafiánskych praktík. Dielo je príjemným osviežením na poli súčasnej mladej slovenskej pôvodnej literárnej tvorby.

Úlohy krstnej mamy sa pri uvádzaní do života v deň s magickým dátumom 20. 10. 2010 zhostila Olívia Olivieri, známa mladá a šarmantná spisovateľka, autorka populárnych Cicuškinych zápiskov. "Dokonale sa hodí ku knižke, je vtipná, svieža, sympatická a sexi," komentuje Mittaš svoj výber.

Neodmysliteľnou súčasťou knihy je aj provokatívna obálka, ktorej autorom je výtvarník Roman Turcel. Ten zároveň spolu s autorom a Oliviou Olivieri zbierku aj pokrstil. "Myslím, že grafika na obale je veľmi citlivým prienikom toho, čo je vo vnútri aj navonok," vysvetľuje Mittaš dôvod umiestnenia obrazu, ktorý bol namaľovaný špeciálne pre knihu.

Kniha sa krstila panenským olejom, ktorý len vyzdvihol nekonvenčnosť a skrytý zmysel celého diela.

Viac o autorovi, ako aj ukážky diela nájdete aj na stránke autora www.marekmittas.com

Marek Mittaš, Hriechy v rukavičkách Napísali o knihe
Emma Tekelyová
Poviedky Hriechy v rukavičkách ma prekvapili. Doslova. Mužsko žensky šteklivé, občas reálne, inokedy sureálne, ale najmä ľudsky krehké, prebúdzajú v človeku trinástu komnatu základného inštinktu. Odhaľujú zmysel absurdných citových zväzkov, ktoré sú v konečnom dôsledku silnejšie a dráždivejšie ako spoločenská konvencia...

Alena Heribanová
Je to svieže, ostré, ale dobré. Priznám sa, že my, čo sme vyrastali na Anne zo Zeleného domu, radšej snívame pri jazierku a čakáme na romantických gentlemenov. Ale svet sa podstatne zrýchlil a na snívanie už niekedy nemáme čas ani v posteli. Gratulujem k odvahe byť úprimným, dnes je práve odvaha a úprimnosť cennou devízou. Inak s tými putami je to trochu ako v Basic Instinct...

Iva Kučerová
Začítajte sa - a nechajte sa vyprovokovať. Mužskou otvorenosťou, slovníkom bez cenzúry a fantáziou (kam na to ten chlap chodí?!). Marekovi to jasne myslí, dobre píše a vám sa to bude ešte lepšie čítať. Príbehy plné citov, pocitov, sexu, túžob, vášní aj úchyliek vás vtiahnu a nepustia. Dávky emócií, erotiky, vzťahových eskapád, dekadencie, prekvapivých detailov a ostrého humoru vás nadopujú a vy budete chcieť ešte viac a viac. Pre spisovateľa ideálny začiatok. A v tomto prípade koniec rozhodne veľmi, veľmi ďaleko