Hurá! Prišla jar s otázkou čo na seba

21.04.2010 10:52

Jar nezadržateľne lomcuje dverami a snaží sa dostať medzi nás. Z ulíc vymizli zimné kabáty, čiapky a konečne aj čľapkanice topiaceho sa snehu. Vystriedalo ich slniečko, prehodené saká cez plece a klopkanie lodičiek. Pre nás - módnych zhýralcov začalo obdobie, kedy sa dá realizovať, kombinovať, experimentovať a konečne, keď k tomu všetkému dôjde, nemusíme to zakryť zase tým istým kabátom!

Z výkladov sa na nás doslova valí riflovina všetkých možných tvarov, farieb a stupňov opotrebovania, no aký status pridelili módny "bohovia" na jeseň minulého roku vo svojich jarných kolekciách? Od septembrových fashion weekov prešlo terminálmi už mnoho kreditiek a konečne sa v mekkách módy dostali kvietky tejto jari aj medzi obyčajných ľudí. Ako byť teda „IN“ túto jar a ktorým štýlom omráčiť kolegyne, som sa rozhodla zistiť a sprostredkovať Vám s pomocou módnej biblie - Vogue.

    Táto sezóna má šesť hlavných tém a ktorúkoľvek sa rozhodnete realizovať, určite neoľutujete. Všetky sršia dobrou náladou, čistými emóciami a ženskosťou, ženskosťou, ŽENSKOSŤOU!
Pokiaľ nie ste extrémne šikovná, alebo neprežívate len na čistej vode, tá prvá asi nie je asi pre Vás. Návrhári zo Celine, Calvin Klein a Donna Karan sa s výkrikom "čistota pol života" vrhli na všetko biele a postrihali to do krásnych čistých línií. Iste, v takýchto kúskoch vyzeráme, ako albatrosy vznášajúce sa nad šírim oceánom, ale viete sa tak predstaviť napríklad v preplnenej ratislave? Ráno si s rukami plnými kabelky, notebooku, obeda, otvárate nohou výťah v ktorom práve niekto odviezol crosový bicykel…

 

 

 

 

 

 

Na druhej strane cítiť sa ľahko a letieť dňom na nehe bieleho mušelínového kostýmu nám určite pridá na nálade.
Ak sa Vám biela zdá predsa len trochu jednotvárna, mám pre vás niekoľko alternatív. Tá prvá pochádza v dielní Alexander Wang a Pucci a je inšpirovaná olympijskými hrami a vôbec, všetkými zábavnými aktivitami, ako potápanie, surfovanie či skateboardovanie. Možno sa zľaknete, že z toho opisu hrozí príliš veľa aktivity a športový štýl moc nemusíte, no žiaden strach, modely sú veľmi živé a dávajú do kontrastu zdanlivo neskombinovateľné. Napriek tomu, že na modrom kostýmčeku vidno inšpirácie športovými doplnkami, potápať v ňom radšej nechoďte.
Druhý a tretí variant sú potešením oka i mysle a myslím, že z každého dňa dokážu urobiť ten šťastný. Sú to potlače a "dávna minulosť". Kým vzorové modely siahajú po strihoch osemdesiatych a deväťdesiatych rokov (nebojte sa, nie po ich ohyzdnej stránke, nad ktorou sa škodoradostne smejeme pri listovaní v rodinných albumoch), doby minulé priniesli riasené sukničky z šatníka Marie Antoinetty. Oscar de la renta, Bottega Veneta, Christopher Kane a Karl Lagerfeld (Chanel) zobudili malú princeznú v celej svojej nevinnosti a pustili ju hrať sa do mesta. My, ktoré v sebe stále rozmaznávame dievčenskú pojašenosť im z celého srdca ďakujeme.
Pokiaľ  vám výstredné farby nelahodia a hrať to na bábiku Vás už tiež omrzelo, je tu niečo naozaj sexi. Kolekcia inšpirovaná spodnou bielizňou a všetkým, čo je na ženách šteklivé a čo nám dáva moc. Modely sú krásne, zvýrazňujú každý pohyb a nikoho nenechajú chladným. Iste nikoho neprekvapí, že tento kult nastolili dielne Dolce & Gabbana a Jean Paul Gaultier.

No a na koniec, pokiaľ máte rada niečo proste normálne, čo je, bolo a bude, tak military kolekcia je tu pre Vás. Výložkové saká, kaky farby a jemný pánsky štýl je určite investícia i do budúcna, lebo táto vojna tak skoro neskončí. :)
Dúfam, že ste si vybrali, a na nákupy pôjdete s veselou mysľou, nech je to ďalší šťastný deň. 

Autor: Zuzana Beláková /le PROVOCATEUR
 
/Autorka sa pohybuje v mediálnej oblasti. Je členkou tímu www.noveTVARE.sk - prvej internetovej agentúry na Slovensku. Spomínaná agentúra zastrešuje vyše 3.500 ľudí do reklám, modelingu či hostessingu. Okrem iného organizuje aj kurzy IMAGE-MAKER. Na nich vychováva profesionálnych vizážistov a módnych štylistov. Pridajte sa aj Vy. /