POWER DAY na Slovenku učil žiť naplno!

20.09.2010 17:35

Koktail výnimočných slovenských osobností sa podarilo namiešať finančnému mágovi a úspešnému podnikateľovi Petrovi Krištofovičovi 11. septembra v Bratislavskej Inchebe. Podujatie, ktoré si vychutnalo viac ako 1200 divákov malo naučiť každého vlastniť svoj sen a objaviť stratégiu úspechu.

 

Život naplno

 

„Namiešal som zmes toho najlepšieho, čo som na svojej ceste za úspechom našiel. Každý si môže vybrať, čo ho zaujme, inšpiruje, pomôže mu prežiť plnohodnotný život. Neponúkam univerzálny kľúč na úspech, len poviem, čo fungovalo mne. Ak to pomôže aj niekomu inému, budem šťastný,“ povedal Peter Krištofovič, organizátor a súčasne aj moderátor jedinečného projektu Power Day na Slovenku.

 

Ako prvý nechal nahliadnuť do tajomstva úspechu futbalový tréner Vladimír Weiss. Zdôraznil potrebu disciplíny nielen v športovej kabíne, ale aj v bežnom živote. „Len vtedy má práca zmysel, keď dosahujete po čom túžite,“ vyznal Weiss azda najuniverzálnejšiu pravdu ľudského snaženia. Profesor Milan Zelený z Fordham Univerzity sa vo svojom vtipnom glosovaní opieral o barličky výborného českého moderátora Václava Moravca. Vyslovený pôžitkár našiel odpoveď na otázku, čo znamená žiť naplno: „Vychutnávajte všetko, čo život prináša.“

„Ako v prírode, tak aj v ľudskom živote dochádza k striedaniu ročných období. Raz je lepšie, inokedy horšie. Po zime prichádza jar, po lete jeseň. Vychutnaj si svoju sezónu a prežiješ hodnotný život,“ zaklincoval Peter Krištofovič prvý blok.

 

Kuchyňa úspechu a výživy

 

K umeniu žiť patrí aj zdravá výživa. Igor Bukovský nezaprel svoj imidž bonvivána a v návode malých krokov k veľkým úspechom povedal azda vzorec, ktorý nefunguje len v našich črevách, ale aj každodennom živote. Adela Banášová svoj úspech vidí v drine a hybnou silo je pre ňu zmena. „Neviem si predstaviť, že noviny budú písať ako moderujem Superstar 13. Ja k životu potrebujem zmenu a pocit, že napredujem.“ Ján Riapoš predstavil svoj sen o veľkom centre pre hendikepovaných a všetkým v sále vysvetlil: „Životné okolnosti neovplyvníš, dôležité je, ako na ne zareaguješ.“ Zorica Gajič načrtla v krátkosti koncept neuro – lingvistického programovania mysle k lepším výsledkom a šampanským programu bol Američan Jason Tyne s licenciou od motivátora Roberta Kiyosakiho. „Buď kým si, rob čo chceš a budeš mať peniaze“ Jednoducho pomenoval model úspechu voči stereotypu:  „Keď budem mať peniaze, budem robiť čo chcem a budem kým som chcel byť.“ Svojou americkou otvorenosťou mnohých prebudil.

 

Predstavil BALANCE 5

 

Peter Krištofovič nie je typom podnikateľa, ktorý vidí na prvom mieste iba zisk. Jeho filozofiou je prežiť plnohodnotný život, ktorý dosahuje vďaka rovnici Balance 5. Sebarozvoj – Rodina – Zdravie – Kariéra – Peniaze. Mať v rovnováhe 5 najdôležitejších faktorov života, znamená prežiť power day - every day.

 

red.